Borjúpörkölttel vagy rizzsel töltött káposztalevél
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 10 db savanyú káposztalevél
- 1 kg húsból készült pörkölt
vagy
- 20 dkg rizs
- 5 db tojás
- 2 dl tejföl
- vöröshagyma
Elkészítés
A kész pörköltet ledaráljuk, a levelekbe töltjük, tűzálló tálba rakjuk, a szafttal elkevert tejföllel leöntjük, 15 percig előmelegített sütőben sütjük. Vagy: A hagymát felvágjuk kis kockákra, megfonnyasztjuk, pirospaprikával meghintjük, felengedjük vízzel, rizst öntünk bele. Főzzük puhára. A rizs közé tehetünk keményre főtt és kis kockákra vágott tojásokat. Ezt rakjuk a káposztalevelekbe. Pirosarannyal elvegyített tejföllel leöntjük, megsütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.